Zelfhypnose en Zelfvertrouwen


De zelfhypnose leunt op het vermogen om jezelf volledig af te kunnen leiden met gelijktijdige observatie van gehoor, zicht en gevoel, wat gedachtenloosheid veroorzaakt. Deze gedachtenloosheid zorgt ervoor dat de gevoelens niet opgelost kunnen worden door keuzes of zelf vervullende aannames te maken. De onopgelostheid zorgt ervoor dat de gevoelens zich kunnen escaleren binnen de inbeelding. Wanneer deze escalatie op zijn hoogtepunt is, sta je een enkele gedachte toe; “Alles wat ik nu voel is welkom” - om hierna direct weer terug te gaan naar de gedachtenloosheid van gelijktijdige observatie van gehoor, zicht en gevoel. De ontbrekende mogelijkheid tot weer stelling, in combinatie met de rustgevende aspecten van gelijktijdige observatie en de suggestie van verwelkoming, verzorgen een tolerantie gezinde omstandigheid jegens de geëscaleerde vorm van de gevoelens. Deze tolerantie gezinde omstandigheid kan langere tijd worden volgehouden, wat zorgt voor blootstelling en gewenning aan de geëscaleerde vorm van gevoelens. Deze gevoelens zullen deëscaleren door de aanhoudende gelijktijdige observatie van gehoor, zicht en gevoel, na de suggestie van verwelkoming. Wanneer deze gevoelens zich dan nogmaals voordoen, zal de voorgaande gewenning een tolerantie gezinde omstandigheid oproepen, welke kan worden versterkt en aangehouden wordt door de gelijktijdige observatie van gehoor, zicht en gevoel. Door de gewenning aan deze geëscaleerde gevoelens, ontwikkelt men richting zichzelf een imago van zelfbetrouwbaarheid, waardoor men de confrontatie met zijn onzekerheden aan durft te gaan en de oorzaak van zijn angst begint te verkennen.


De confrontatie van deze onzekerheden leidt tot een diep besef dat een aangeleerde angst voor zelfverzekerdheid oorsprong geeft aan negatieve keuzes en negatieve zelf vervullende aannames. Het doorbreken van deze cyclus door zelfhypnose toe te passen om handmatig emoties te versterken of de rationele gedachten gang om te vormen zodat gevoelens op hun plaats kunnen vallen, leiden tot een sterk zelfvertrouwen.






Samenvatting:

Zelfhypnose en Zelfvertrouwen


Zelfhypnose is gebaseerd op het vermogen om jezelf volledig af te leiden door tegelijkertijd te letten op wat je hoort, ziet, en voelt. Dit leidt tot een toestand zonder gedachten. In deze gedachteloze toestand kunnen gevoelens niet meteen worden opgelost door beslissingen te nemen of aannames te maken die zichzelf waarmaken. Hierdoor kunnen deze gevoelens escaleren in je verbeelding.


Wanneer de escalatie op zijn hoogtepunt is, laat je één gedachte toe: "Alles wat ik nu voel is welkom." Daarna keer je terug naar de gedachteloze toestand van gelijktijdige waarneming van geluid, zicht, en gevoel. Doordat je jezelf niet verzet en door de kalmerende werking van deze waarneming en de gedachte van verwelkoming, ontstaat er een situatie waarin je de intense gevoelens kunt verdragen.


Deze situatie van tolerantie kan langere tijd worden volgehouden, wat leidt tot blootstelling aan en gewenning aan de intense gevoelens. Door deze voortdurende observatie en het verwelkomen van de gevoelens, zullen de gevoelens uiteindelijk de-escaleren. Als deze gevoelens later weer opkomen, zal de eerder opgedane gewenning een tolerante houding oproepen, die verder versterkt kan worden door je opnieuw te richten op wat je hoort, ziet, en voelt.


Door te wennen aan deze intense gevoelens ontwikkel je een gevoel van zelfvertrouwen, wat je helpt om je onzekerheden onder ogen te zien en de oorzaken van je angsten te verkennen.


Het confronteren van deze onzekerheden leidt tot het inzicht dat aangeleerde angst voor zelfverzekerdheid de oorzaak is van negatieve keuzes en zelfvervullende negatieve verwachtingen. Door deze cyclus te doorbreken met zelfhypnose, kun je emoties bewust versterken of je manier van denken aanpassen zodat gevoelens op hun plaats vallen. Dit leidt tot een sterk zelfvertrouwen.